Hoe een intentie voor de dag je in beweging zet

Hoe een intentie voor de dag je in beweging zet

Ben jij je dag wel eens begonnen met een intentie? Dus even stil te staan bij de vraag: ‘wat hoop je dat deze dag je gaat brengen?’

In Okinawa, Japan ontdekten onderzoekers daar een heus woord voor; ‘ikigai’. Ikigai betekent zoiets als ‘de reden waarom je ‘s ochtends je bed uitkomt’. Het bestaat uit twee delen: iki – leven, levend – en kai – een effect, resultaat, waarde. Met andere woorden: wat maakt jouw leven de moeite waard?

De vertaling van ‘ikigai’ is niet alleen ‘leven waard’ maar ook ‘Ik wil leven’. Ikigai draait om levensvreugde. Onderzoekers ontdekten zelfs dat dit woordje zou kunnen bijdragen aan een langer en gelukkiger leven. Je vindt je ikigai door je te concentreren op wat belangrijk is, in plaats van op wat dringend is.

De afgelopen week hebben wij ons bij BE YOUR FLOW elke dag een week lang gefocust op ónze ikigai.

Inspiratie, plezier en samen delen

Dit woordje was eigenlijk al aardig geïntegreerd in mijn leven, maar door er opnieuw een week lang bewust bij stil te zijn merk ik dat het veel voor me doet. Ik vind het fascinerend om iedere dag mijn eigen ikigai te ontdekken maar zéker ook geïnspireerd te worden door anderen in de vorm van een speciaal Ikigai-appgroepje. Door je intentie voor de dag te bepalen zie je letterlijk veel meer van je intenties terug gedurende de dag, en dus in je leven. Het zet je in beweging en het helpt je keuzes te maken; want wat was ook alweer de reden dat je vandaag tot een succes zou maken? Eén van de deelnemers geeft ook aan dat het fijn is om dit samen te doen, niet alleen om geïnspireerd te raken maar ook om een stok achter de deur te hebben. “Want het is enorm waardevol om de dag zo te beginnen. Het zet bepaalde gebeurtenissen in een ander daglicht of ik ging er door de intentie anders mee om.” En dat allemaal door ´s ochtends even voor jezelf te voelen of na te denken wat jouw intentie van de dag is.

En door!

Ik kan alleen maar concluderen dat we hiermee doorgaan, alleen al omdat het zoveel plezier en inspiratie brengt. Wil jij ook ‘ns ervaren wat het voor jou kan doen om elke dag bij je intentie voor de dag stil te staan? Laat een reactie achter, dan houd ik je op de hoogte wanneer we weer gaan starten met een nieuw groepje! Ik gun je die dagelijkse ervaring, dus voel je vrij om aan te haken of anderen erover te vertellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *