INSPIRATIE

Er zijn zoveel dingen die ik mooi vind en die mij inspiratie geven. Ik deel ze graag met je! Ze verdienen een plekje hier.

 

“The eye that went far is wiser”

Maasai wisdoms by Amos

 

Amos, een bijzondere man. Een Maasai in hart en nieren. Trots op zijn afkomst, zijn cultuur en zijn land. Een leven dichtbij de natuur en de dieren. Al wat zich aandient daar lijkt hij tegen bestand. Zorgzaam en zelfstandig. Bewust.

Amos woont in Kenia in Afrika. In The Great Rift Valley, een vulkanisch gebied waar 2 aardplaten uit elkaar gegaan zijn. Zijn leefgebied bestaat uit een van de mooiste uitzichten die je je kan voorstellen. Hij leeft met verschillende stammen en dieren; vee, insecten en wilde dieren. Zijn kinderen zijn ook andermans kinderen. Zijn vee is ook van anderen. Amos deelt zijn leven, zijn land met anderen. Hij begeleidt mensen door zijn land. Hij neemt je mee op ontdekkingsreis. En niet alleen jou, ook je vrienden en de spullen die je meeneemt. Amos is gids, krijger en wereldwijs.

Zonder oordeel

Amos oordeelt vast wel eens maar hij veroordeelt niet. Dat is een van de dingen die ik enorm in hem bewonder. Hij heeft een bijzondere manier van naar de wereld kijken. Hij ziet de krachten en de leerpunten van verschillende culturen, ook die van hemzelf. Hij vraagt zich dingen (hardop) af en hij weet veel.

Wereldwijs en nieuwsgierig tegelijk. Benieuwd naar wat anderen bezighoudt. Hij is leergierig en creatief. Hij weet niet hoe oud hij zelf is maar hij heeft wel een paspoort met een geboortedatum. Niemand weet of het echt klopt, Amos zelf ook niet. Het mooie is: Amos is ‘one of a kind’ maar ieder mens is Amos van tijd tot tijd, of je kunt hem zijn. Amos inspireert mij om bewust te leven, van dag tot dag. “Het te doen” met de dingen die zich aandienen, niet teveel te plannen of te verwachten. Niet verlangen naar iets of je verzetten tegen.. het komt zoals het komt. Hoe lastig ik dat soms ook vind!

Rijkdom

“The eye that went far is wiser”: het oog dat veel heeft gezien is wijzer. Je wordt rijker van ervaringen. Wat mij betreft is het leven 1 grote ontdekkingsreis. Sommige ervaringen leveren inspiratie op, andere leerervaringen of negatieve ervaringen kun je zien als ‘mest voor de toekomst’. Maar neem het mee in je verdere leven. Het heeft je altijd iets te zeggen. Negeren kan niet, dus geef het een plek.

Amos is mijn inspirator om ‘gewoon te zijn’. Ik kan veel leren van zijn levenswaarden en wijsheden. Hij inspireert mij nog regelmatig na onze ontmoeting. Deze inspiratiemomentjes zal ik blijven delen via blogs en social media.

Blog

Ik heb ook inspiratie voor jou! Benieuwd?

CHECK MIJN BLOG!