LOES

Loes van Nunen

Misschien wel een van de grootst bewaarde geheimen van Nederland!

Lange tijd wist ik niet dat ik zelf écht invloed had op de keuzes die ik maakte. Mijn leven hing als het ware van toevalligheden aan elkaar. Ik was best gelukkig, gewoon ‘gemiddeld’. In cijfers uitgedrukt zou ik mijn leven een ruim voldoende geven, een ‘ruim voldoende’. Dat is eigenlijk hetzelfde als een onvoldoende; een ‘niet echt super maar ik ben tevreden’-antwoord. Wist ik veel wat er nog meer te doen was……

Door me bezig te houden met persoonlijke ontwikkeling en bewustzijnsontwikkeling ben ik wakker geschud: waar ben ik mee bezig? Binnen de lijntjes blijven is nooit echt mijn ding en verlangen geweest. Heerlijk vind ik het om af en toe gek te doen door rationeel onverklaarbare dingen te doen. Gelukkig heb ik een aantal mensen in mijn omgeving die dat ook graag doen. Maar ik doe het te weinig! Sterker nog: de kleurplaat van mijn leven was teveel met dezelfde kleuren ingekleurd en op de meeste plekken eigenlijk ook niet echt door mijzelf.

Daar ligt ‘ie dan, klaar voor mijn neus. De kleurplaat die mijn leven symboliseert. Wat zou ik er graag een andere tekening van maken en hem zélf tekenen en kleuren. Wat heb ik al die tijd gedaan? Anderen in mijn omgeving tevreden gehouden door binnen de lijntjes te blijven en daar ook nog veel credits voor te krijgen ook. Ergens wist ik het maar al te goed. Maar ik was bang, doodsbang om dat wat wel goed was op te geven. Bang voor wat mijn omgeving wel niet zou denken…

Ontdekkingsreis

Tijdens deze ontdekkingsreis ben ik me bewust geworden van mijn patronen, overtuigingen en oordelen. Ik kwam erachter dat de dromen die ik had me klein hielden omdat ze eigenlijk de dromen van anderen waren. Wat ik ook leerde waren mijn eigen echte wensen en behoeftes. Dat was nieuw voor mij; mezelf centraal stellen. Heel onwennig om te doen. Ik heb nieuw repertoire moeten leren. Nieuwe noten op mijn notenbalk erbij moeten schrijven. Van nature kende ik ze al, maar door het leven zoals het ging had ik ze uitgegumd en niet meer terug kunnen vinden. Mijn gereedschapskist aan moeten vullen door dingen te doen en te onderzoeken. Ik heb altijd op afstand naar situaties gekeken omdat ik dacht behoefte te hebben aan overzicht. Van een afstandje kon ik alles prima overzien, zo dacht ik. Maar dat werd leven in een soort gouden kooi constructie. Alles bedacht ik me eerst 10 keer en ik kwam uiteindelijk tot ‘gepieker XL’, vooral NIET in actie.

En dan nu…

Nu draai ik dat mechanisme om. Ik onderzoek eerst iets door het te doen. Vervolgens voel ik wat het met me doet en hoe ik het vind. Daarna bedenk en beslis ik of ik daarmee door ga of niet. Het is heerlijk om in die volgorde te leven. Zo ben ik in een aantal stappen van toeschouwer vanuit een gouden kooi naar deelnemer in mijn leven en sterspeler op het veld geworden. En ik kan je zeggen: het is hier fantastisch. Dit gun ik iedereen! Ik word er blij van om mensen te zien groeien en hen te begeleiden langs de weg van bewustwording.

“Als je ogen stralen ben je nóg mooier”

Het heeft me al zoveel moois opgeleverd en het mooie is dat ik me blijf beseffen dat ik nooit uitgeleerd raak. Voor mij is het 1 groot avontuur om zoveel mogelijk te leren en te groeien als mens. Groei is voor mij zo belangrijk dat het één van mijn belangrijkste kernwaarden in het leven is. Daarnaast heb ik er nog een aantal. Benieuwd? Neem contact op!
Naast ‘gezond denken’ vind ik het belangrijk om bewust en zo gezond mogelijk te leven. En dat zegt dan iemand die net zo sportief is als het vloerkleed. Zo gezond mogelijk leven zit hem voor mij, naast positief denken, in voeding en de producten die ik gebruik. Het liefst zo natuurlijk mogelijk. Ik heb ervaren dat dat zéker een vrouwenlichaam heel goed doet. Wist je dat vrouwen meer hormonale schommelingen schijnen te hebben in 1 maand dan een man in zijn hele leven? Wow! Sommige vrouwen merken niks: ik wel, en hoe meer last je ergens van krijgt des te sneller ga je moeite doen om dat te veranderen. Goed voor jezelf zorgen dus!

Samenwerking

Om al dit moois de de wereld in te zetten werk ik samen met inspirerende mensen en bedrijven:

Basicflowsamenwerking Basicflow de Bewustzijnsontwikkelaar

Samen met Sabine Kuijpers van Basicflow ben ik Co-Founder van BE YOUR FLOW. Samen ontwikkelen we programma’s die gericht zijn op persoonlijke en professionele groei. Voor zowel de zakelijke als de particuliere markt. Bewustwording van lichaam en geest in één aanbod! Naast het ontwikkelen van de programma’s ben ik tijdens de workshopdagen degene die het onderdeel ‘bewustzijnsontwikkeling en mindset’ vormgeeft. Sabine vertolkt het ‘lichaamsaspect’ vanuit yoga. Naast ons 5 maanden programma zit er zit nog meer in de pijplijn dus wordt vervolgd!

– Fontys Hogescholen & Stichting Verwonderwijs

Binnen het hoger beroepsonderwijs is naast professionele ontwikkeling de persoonlijke ontwikkeling van studenten én docenten essentieel voor de verdere beroepsontwikkeling. In samenwerking met Stichting Verwonderwijs heb ik bijgedragen aan de totstandkoming van het jaarprogramma Get Real! wat op dit moment uitgevoerd en vormgegeven wordt op Fontys Hogeschool Pedagogiek. Ik ben, samen met andere enthousiastelingen, vanuit een expertrol betrokken om docenten en studenten te coachen en daarmee het programma verder te implementeren en vorm te geven binnen het hoger beroepsonderwijs. Als leidraad worden de 13 stappen van 365 Dagen Succesvol aangehouden, gemixt met inspirerende werkvormen die passen binnen een onderwijssetting. Naast coach bij Get Real! werk ik als docent en coach bij Fontys.